Wie heeft mijn oplader gepikt?

Gepubliceerd op 15 december 2016 om 12:27

Ik word er gek van. Altijd weer die oplader van de mobiele telefoon die kwijt is. Natuurlijk heb ik ‘m nog nooit zelf kwijt gemaakt… Meestal zijn het de kinderen, of mijn partner natuurlijk ;-). En als je dan een keer je oplader meeneemt naar kantoor, dan is er altijd wel een collega die ‘m even wil lenen, en op de een of andere manier zie je die ook nooit meer terug. En bij navraag heeft niemand een flauw idee wat er gebeurd kan zijn...

Ik heb alles geprobeerd om het probleem op te lossen: naam erop schrijven, opladers in verschillende kleuren, en zelfs met superlijm aan de slag om ze vast te plakken aan het stopcontact. Maar niks werkt. 

Herkenbaar? 

Mijn vermoeden is dat zoek geraakte opladers bij velen hoog op de frustratie-lijstjes staan. En ik vermoed ook dat (bijna) lege telefoons hoog in de paniek-lijstjes van menigeen zullen staan. 

Wat zou er nu gebeuren als we de parallel trekken tussen onze telefoon en onszelf? Een rare vergelijking zal je wellicht in eerste instantie denken. Maar dat valt als je goed kijkt nogal mee. Want ook jij bent een ‘systeem’ dat 24 uur per dag energie verbruikt en regelmatig goed opgeladen moet worden. 

Het is normaal dat je energie gebruikt, en dat is ook geen probleem, tenminste niet als je voldoende tijd en gelegenheid neemt om weer op te laden: zoals goede gesprekken, rust, gezond eten, ontspanning of beweging. Maar er zijn ook hele volksstammen die niet alleen energie gebruiken, maar energie ‘lekken’. Dat moet wel als je kijkt naar de volgende behoorlijk schokkende cijfers: 12 procent van de Nederlanders zegt bezield te zijn, de helft is negatief in zijn of haar denken, en meer dan 1 miljoen mensen hebben burn-out klachten. 

Het grootste drama is misschien wel dat we onze persoonlijke opladers kwijt zijn. We zijn niet in staat om de waan van de dag te doorbreken en onze eigen (niet effectieve) routines te los te laten, en zo raken we steeds meer van onze energie en veerkracht kwijt. 

Maar het kan natuurlijk ook anders. Het moet anders! SLiM! geeft je daarvoor de basis. SLiM! is een acroniem dat staat voor Sympathiek, Luisterend, Inlevend en Mpowerend naar jezelf en anderen. 

Wees sympathiek naar jezelf en anderen en doe dingen die plezier en levensvreugde geven. Koers meer op je talent en creëer bezielde levensmomenten. Luister daarbij naar de boodschappen achter je gevoelens en wees empathisch. Veroordeel jezelf of anderen niet. Het leven is geen wedstrijd. Mpower jezelf en anderen juist daarom positief en creëer een stimulerende omgeving om in te werken en leven.

Wij zijn er van overtuigd dat SLiM! een universele menselijke oplader is. Het uitgangspunt van SLiM! is dat je in beweging komt. Dat je doet, ervaart, probeert, speelt, faalt en weer opstaat. Wil je weten hoe jij dat kan doen? Kijk dan op www.slim.training

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.