Versterk je discipline (8): De wachters op de drempel

Ken je dat? Je wilt iets nieuws beginnen. Beter nog, je gaat iets nieuws beginnen. Het roer gaat om. Een nieuwe baan, een nieuw bedrijf, een mooie reis, je gaat een avontuur aan. Je stapt uit je comfortzone en gaat onderweg naar het nieuwe, het nog onbekende. Maar wel met overtuiging, passie, energie, en wellicht met een plan. Kortom, je bent er helemaal klaar voor en gaat ervoor.

Lees meer »

Ik word gek...

... maar gelukkig ben ik niet alleen. Natuurlijk niet echt gek, maar een beetje onrustig word ik er wel van. Wellicht is je ontgaan dat het deze week 'de week van de werkstress' is. Niet bedoeld om stress van te krijgen, maar wel om het onder de aandacht te brengen. En dat is hard nodig ook, want 1 op de 8 werknemers heeft er last van.

Lees meer »

Wie heeft mijn oplader gepikt?

Ik word er gek van. Altijd weer die oplader van de mobiele telefoon die kwijt is. Natuurlijk heb ik ‘m nog nooit zelf kwijt gemaakt… Meestal zijn het de kinderen, of mijn partner natuurlijk ;-). En als je dan een keer je oplader meeneemt naar kantoor, dan is er altijd wel een collega die ‘m even wil lenen, en op de een of andere manier zie je die ook nooit meer terug. En bij navraag heeft niemand een flauw idee wat er gebeurd kan zijn...

Lees meer »

Versterk je discipline (7): Just do it!

Ik ben niet noodzakelijk voor of tegen Nike, maar ze kunnen in ieder geval wel treffende slogans maken. 'Just do it'. Slechts 8 letters om een hele krachtige boodschap neer te zetten, die geen verdere toelicht behoeft. 'Write the future' is er ook al zo een. Iets meer letters, maar wel hetzelfde idee. Sterke slogans, omdat het de gebiedende wijs is, die je aanspreken op je gedrag, op in beweging komen. Zonder irritant te zijn.

Lees meer »

Back to School... We love it! (don't we?)

Zo langzamerhand merken we dat de files weer langer worden en de dagen korter. We hopen wellicht op een echte indian summer, en keren, de een wat sneller dan de ander, weer terug in het patroon van voor de vakantie. Velen vinden het heerlijk. Routine, regelmaat, de vertrouwde collega’s, en de kinderen – eindelijk – weer naar school. Vol energie, nieuwe ideeën, met een pak mooie ervaringen en dito nieuwe herinneringen. De fotoboeken-leveranciers varen er wel bij.

Lees meer »

Versterk je discipline (4): Geef geen positieve feedback

Velen van ons weten het zeker: het maken van vorderingen daagt ons uit om nog beter te worden. Maar uiterst fascinerende onderzoeken naar het realiseren van doelen laten ook de keerzijde van succes zien. Psychologen hebben namelijk ontdekt dat we vorderingen te makkelijk gebruiken als excuus om het even rustiger aan te gaan doen.

Lees meer »

Versterk je discipline (2): Weet wat je eet!

Als je eet dan maakt het lichaam een chemische stofje, glucose. En dat is een erg belangrijk stofje. Want het komt in je bloedsomloop, en via de bloedsomloop overal in je lichaam, en dus ook in je hersens. En laat dit nou net de brandstof zijn voor de hersens. Brandstof om te denken, te doen, en je discipline uit te oefenen.

Lees meer »